Information om reglage

Det kan vara ganska komplicerat att välja rätt reglage till sin båt eller fartyg. Att sedan också installera den och välja rätt kablar gör det inte lättare. Vi kommer undan för undan lägga in artiklar om både mekaniska och elektriska reglage här för att sprida lite ljus över situationen. Vi önskar er en trevlig läsning.
Nedan finns en lista med artiklar med den sista först
Kortfattad Handledning till Mighty Mariner Motorreglage
Alla Kobelts elektriska motorreglage kännetecknas av att de har en manöverpanel som består av fyra knappar med vilka man kontrollerar alla reglagets funktioner. Här förklarar vi deras funktion.
Kablar till Kobelt Motorreglage
Mekaniska motorreglage används som regel till alla små och medelstora motorbåtar med utombordare, inombordare eller drevmotorer. Här fösöker vi reda ut vilka kablar som passar till Kobelt's motorreglage.
Mighty Mariner elektriskt reglage
Här beskriver vi främst Mighty Mariner systemet för motorer med reglage kablar för gas och växel. Det mesta är dock giltigt även för motorer med elektrisk styrning av gas och växel.
Kobelt 2090 system för dubbla styrplatser
Kobelts motorreglage ”2090” för dubbla styrplatser har blivit högt uppskattat på marknaden för sin unika konstruktion. Eftersom handtagen rör sig samtidigt på båda reglagen kan man byta styrplats i farten, utan att stanna upp båten och lägga växeln i neutral läge.
Visar 1 till 4 (av 4 artiklar) Resultatsidor:  1