Hydraulstyrning i en Coronet Playmate

Våren 2009 fick denna Coronet Playmate en hydraulstyrning från oss monterad. Båten är utrustad med en Mercruiser motor med Alpha one drev och servo, alltså ett av de drev med modernt styrfäste vilket gör det mycket enkelt att montera en hydraulstyrning. Man skruvar bara bort den gamla vajerkablen från drevet och skruvar ditt hydraulcylindern i dess plats så är allt klart. Enklare kan det knappast vara. Ägaren ville absolut ha ett balanserat system så då finns det bara Mavimare att välja på. Vi utrustade båten med en Mavimare GF150BET.

Så här skriver kunden:
"Som en summering kan jag säga att jag är mycket nöjd med min styrning och osäkerheten jag kände förut med styrningen är nu helt borta."Här nedan ser vi hur styrvajern var ansluten.

Här ser vi hur det ser ut när man tagit av ratten på båten. Det är här man måste borra eller såga upp ett hål för den nya rattpumpen.

Nedan ser vi hur hydraulcylindern är monterad på samma plats som styrkabeln var monterad på första bilden. Det är trångt bredvid servot men det går.

Man var tvungen att såga ur lite på skottet för att cylindern skulle få plats som syns på denna bild. Slangarna är nu också monterade.

Här är rattpumpen monterad. Notera att försäkningssatsen inte användes då ägaren till båten ville ha ratten något högre upp. Vissa instrument är också flyttade och hela panelen är omklädd vilket man ser om man tittar på hur det såg ut tidigare.

Läs även följande information som kan vara av intresse för denna produkt
Mavimare GF150BET
Mavimare GF150BET