Information om hydraulstyningar

Oavsett om du är helt novis och bara vill förstå hur en hydraulstyrning fungerar och vad den ger för fördelar, eller om du redan vet det mesta men vill bygga ut ditt system till ett mera komplext finns det mycket matnyttig information här. Här har vi samlat ett antal artiklar som berör användningen av hydrauliska system för båtstyrning och hur man kan lägga till ett antal funktioner till det.

Nedan har vi samlat ett antal artiklar som berör användningen av hydrauliska system för båtstyrning och hur man kan lägga till ett antal funktioner till det. Självklart vill vi gärna få feedback från våra kunder. Är det något som ni tycker inte stämmer eller någon information som fattas, hör gärna av er. Trevlig läsning önskar vi på Flotec Marin.

Nedan finns en lista med artiklar med den sista först
Varför man skall ha en hydraulstyrning på sin båt
Att en hydraulstyrning anses vara den bästa formen av styrning vet nog de flesta men precis varför är det nog inte alla som vet. Vi ska här försöka lista upp de viktigaste fördelarna.
Hur fungerar en hydraulstyrning för mindre båtar
Hur fungerar en manuell hydraulstyrning för mindre båtar. Principen för ett hydrauliskt system är väldigt enkel. En kraft som appliceras på en punkt överförs till en annan punkt med hjälp av en vätska som inte går att komprimera.
Hur fungerar en hydraulstyrning för större båtar
Hur fungerar en hydraulstyrning för större båtar. Användning av kontinuerlig hydraulpump med styrspak eller orbitrol för att underlätta manövrering av större båtar.
Hydraulstyrning med roderkänsla för segelbåtar
Många tror att om man använder hydraulstyrning i en segelbåt försvinner möjligheten att känna rodrets krafter i ratten och med det kunna trimma segeln till maximal fart. Inget kan vara mer fel. Vi har speciella styrningar för segelbåtar vilka ger den roderkänsla man vill ha. Samtidigt kan m...
Montering av en hydraulstyrning
Här beskriver vi hur man monterar en hydraulstyrning på en utombordare. Det mesta är samma för alla hydraulstyrningar oavsett på vilken typ av motor man monterar den på.
Är en hydraulstyrning underhållsfri
Hydraulik är mycket tillförlitligt men det betyder ju inte att en hydraulstyrning är helt underhållsfri, vilket dom flesta tycks tro. Dom kräver en viss tillsyn för att fungera problemfritt, men får dom det kan man utan problem ha dem minst båtens hela livslängd om inte mer.
Hur lägger man till ytterligare en styrplats
När man ansluter ytterligare en styrplats till sin hydraulstyrning, t.ex för en flybridge, kopplar man in den som bilden till höger visar. Man ansluter den alltså parallelt med den gamla rattpumpen. Observera att man behöver också en tredje slang mellan de två rattpumparna för dränering. De...
Hydraulstyrning i en katamaran, fluid tie-bar
För att koppla ihop två eller flera motorer eller roder brukar man använda en mekanisk tie-bar. På så sätt pekar dom alltid åt samma håll och det räcker med en hydraulcylinder. På en katamaran, dvs en båt med två skrov, brukar det inte vara möjligt att koppla ihop rodren med en mekanisk...
Hur kopplar man in en autopilot
För att ansluta en autopilot till ett hydraulisk styrning krävs en hydraulpump. För en fritidsbåt eller fartyg under 20 meter väljer man en reversibel pump. Det är en elektriskt pump som kan pumpa åt bägge hållen. Man byter riktning genom att vända på polariteten. Tänkt på att pumpen f...
Hur man tillverkar en hydraulisk rattpump
En beskrivning på hur det går till att tillverka en hydraulisk rattpump. Alla bilder är tagna på Marsilis fabriker i Civitanova Marche i Italien vid ett besök i Oktober 2008.
Besök hos Marsili
På hösten 2008 åkte vi ner till Marsili främst för att diskutera vårt framtida samarbete. Vi är ju generalagenter för dem i Sverige. Marsili ligger 5 mil söder om Ancona i staden Civitanova Marche. Det startades 1959 och har idag ca 20 anställda.
Visar 1 till 11 (av 11 artiklar) Resultatsidor:  1