Express kompassreparation för hela Skandinavien

Vi ombesörjer reparationer av såväl fritidsbåtskompass som kompass för större fartyg. Tillsammans med reparationen kan vi också ordna certifiering av kompassen så att den uppfyller rådande internationella specifikationer.

Vilka kompass lönar det sig då att reparera. Främst gäller det naturligtvis lite större fartygskompass som är dyra i inköp. Det lönar sig också i regel att reparera lite dyrare fritidsbåtskompass som C.Plath, Danforth Constellation, Sestrel eller Ritchie. Har ni ett billigare Plastimo, Suunto eller Silva lönar det sig nog att köpa en ny. Räkna grovt med att det kostar cirka 2000 kronor för ett mindre fritidsbåtskompass och cirka 2000 - 4000 för en större fartygskompass. Kompassen är då helt genomgången men kostar det mindre att köpa en ny är det naturligtvis ingen bra ide.

Hur går det då till när vi kommit överens om att reparera er kompass:

  • Vi kan hämta upp kompassen på en av er bestämd plats med hjälp av en transportfirma. Kostar extra. Vanligtvis ombesörjer dock ni som kund att vi får kompassen till oss.
  • Vi underrättar er när vi mottagit kompassen och undersökt den. Ni får då också ett kostnadsförslag.
  • Vi reparerar er kompass och har det färdigt vid överenskommen tid.
  • Den färdiga kompassen levereras till er adress väl emballerad.
  • Tillsammans med kompassen kan vi också skicka med ett certifikat som bekräftar att den fungerar enligt gällande krav och internationella specifikationer.

Om ni mot förmodan inte skulle acceptera vårt kostnadsförslag skickar vi tillbaka er kompass utan reparation. I de fall vi behövt skicka den någonstans kan en viss fraktavgift behöva betalas.

Nedan finns en lista med artiklar med den sista först
Reparation av J.C. Krohn kompass till yachten Grace i Norge
Reparation av J.C. Krohn og søn kompass till den klassiska yachten Grace från Norge. Flottören i kompassrosen trasig och hela enheten utbytt mot samma från Cassen & Plath.
Reparation av antik Bamberg kompass
2013 fick vi förtroendet att renovera en riktig klenod, ett stycke industrihistoria, ja ett närmast musealt föremål. En kompass från det anrika tyska familjeföretaget ”Bamberg”. Troligen är den tillverkad under 1800-talets senare del.
Reparation av C. Plath Venus kompass
Reparation av C. Plath Venus kompass med spräckt membran.
Reparation av Sestrel kompass
Reparation av Sestrel kompass med dåligt membran och läckande packningar.
Reparation av C. Plath 2060 Jupiter kompass
Reparation av en C. Plath 2060 Jupiter kompass tillhörande lastfartyget Christa från Åland. Kompassen var sliten och hakade upp sig på vissa kurser. Behövde därför en komplett översyn.
Reparation av Danforth Constellation
Reparation av Danforth Constellation som hade en spräckt kompass kupol.
Reparation av NOR-250 kompass
Exempel på kompassreparation av ett NOR-250 kompass från ett fartyg i Stavanger, Norge. Kompassen var när vi tog emot den i mycket dåligt skick och en omfattande renovering var nödvändig. Efter renoveringen som nytt.
Visar 1 till 7 (av 7 artiklar) Resultatsidor:  1