Elektrisk styrning segelbåt

För riktigt stora segelbåtar är det FFU elektriskt styrning som gäller. Det är för tungt att styra dessa för hand. För att få roderkänsla i ett sådant system finns inbyggda elektriska motorer i rattnavet som via sensorer vid roderstocken känner av rodrets krafter och sedan förmedlar detta till ratten. Bilden till höger visar rodersensorn som är ansluten till hjärtstocken med en kedja.

Det här systemet är gjort för att man skall kunna styra en stor segel yacht och kunna känna rodrets krafter i ratten. Att styra en stor segel yacht är inte längre som att styra en stor motorbåt utan rorsman kan med detta system känna sig som en sann seglare som trimmar seglet och ställer in kursen baserat på vilka krafter han känner i ratten. Trycket i ratten kan ställas in så att det anpassas för individuella krav.

Systemet är relativt nytt men har provats på ett antal segel yachter så referenser kan ges. Observera att det här är ett styrsystem till segel yachter från 40 meter och uppåt och kostar därför därefter. Hör med oss om ni skulle vara intresserade.

Det finns inga produkter att visa i denna kategori.

Add Elektrisk styrning segelbåt to del.icio.us Add Elektrisk styrning segelbåt to Digg Add Elektrisk styrning segelbåt to Ekstreme Add Elektrisk styrning segelbåt to Facebook Add Elektrisk styrning segelbåt to Furl Add Elektrisk styrning segelbåt to Google Add Elektrisk styrning segelbåt to Newsvine Add Elektrisk styrning segelbåt to Reddit Add Elektrisk styrning segelbåt to Technorati Add Elektrisk styrning segelbåt to Twitter Add Elektrisk styrning segelbåt to Yahoo myWeb Add Elektrisk styrning segelbåt to Stumbleupon