10.800 SEK

AP 47

  • Klicka för förstoring
  • Klicka för förstoring
TMQ AP47 är en mycket fin autopilot för motorbåtar upp till 9 meter. Inbyggd virtuell rodergivare underlättar installationen fram för allt på båtar med utombordsmotorer och drev. Enkelt handhavande, mycket lätt att installera men inga kompromisser när det gäller egenskaper och tillförlitlighet. Mycket kompakt utförande. All elektronik sitter i displayenheten. Går att komplettera med rodergivare om behov av en sådan skulle uppstå och kan då enkelt ställas om för att bli en AP47R.

Virtuell rodergivare innebär helt enkelt att programvara i autopiloten själv räknar ut hur mycket roder den lagt på åt ömse håll. Med denna information kan den sedan räkna ut hur rodret står och ta hänsyn till detta i sin regleralgoritm. Fördelen är att man slipper rodergivaren som dels är dyr och dels är svår att installera på båtar med utombordare och drevmotorer. Fungerar mycket bra för mindre motorbåtar upp till cirka 9 meter. Dock skall man veta att en fysisk rodergivare alltid är att föredra och har man inget problem med installation av en sådan är AP47R att föredra.

Displayen har en modern ergonomisk design med en stor upplyst LCD display. Passar ihop med övriga instrument på förarpanelen. Komplett sats innehåller display och elektronisk kompass utan rörliga delar. Avancerad elektronisk gyro kompass med den senaste tekniken för autopiloter. Förutom en elektronisk magnetometer innehåller den en tre-axlig accelerometer och ett tre-axlig gyro. Tillsammans med avancerad programvara ger detta överlägsen noggrannhet vid snabba svängar och hårt väder. Den kan monteras på ett horisontellt underlag eller upp och ner. Den känner automatiskt av hur den är placerad och kompenserar för detta. Måste kompletteras med en elektrisk hydraulpump för att anslutas till en hydraulstyrning eller någon typ av linjär drivenhet för båtar utan hydraulstyrning. Hör med oss om lämplig drivenhet för er båt. Finns från ca 3000 kronor.Paketet innehåller:

- AP47 displayenhet
- ELECOM kompass med 5 meter kabel och 2 ickemagnetiska skruvar
- Kabel för anslutning till GPS plotter
- Svensk installations och handhavande manual

Specifikationer:

Spänning: 12 Volt
Strömförbrukning: 0,5 A i genomsnitt
Kursnoggrannhet: bättre än 1 grad
Roder respons: inställbart 20 nivåer
Kompass kalibrering: automatiskt
Alarm: vid 45 grader ur kurs
Nav. ingång: NMEA 0183 för GPS-anslutning
Dimensioner: 110 x 110 x 43

AP47H Broschyr

AP47/AP47R Manual, Handhavande och installation

Läs även följande information som kan vara av intresse för denna produkt
 Vad är en elektronisk kompass och varför behöver du en
 Vad är en virtuell rodergivare
 Hur man väljer rätt autopilot till sin båt
Tittar nu på: AP 47
Tillverkare Info
TMQ
TMQ Hemsida
Andra produkter
Tillverkare
Dela produkten
Dela på Facebook Dela på Twitter
Din varukorg är tom