25.800 SEK

Autopilotpaket AP47SM

  • Klicka för förstoring
  • Klicka för förstoring
Ett paket speciellt avpassat för segelbåtar eller motorbåtar med roder men utan hydraulstyrning. Består av autopilot AP47 och drivenhet ML40plus.

TMQ AP47SM är en mycket fin autopilot för såväl motor som segelbåtar upp till ca 14 meter. Enkelt handhavande, lätt att installera men inga kompromisser när det gäller egenskaper och tillförlitlighet. Mycket kompakt utförande. All elektronik sitter i displayenheten. Avancerat elektroniskt med den senaste tekniken för autopiloter. Förutom en elektronisk magnetomer innehåller den en tre-axlig accelerometer och ett tre-axligt gyro. Tillsammans med avancerad programvara ger detta överlägsen noggrannhet vid snabba svängar och hårt väder. Den kan monteras på ett horisontellt underlag eller upp och ner. Den känner automatiskt av hur den är placerad och kompenserar för detta. För segelbåtar kan AP47 även anslutas till vindsensor för att automatisk styra efter en viss vinkel relativt vinden. Funktionen innehåller också en slag- och gippfunktion, dvs man kan få autopiloten att växla mellan att styra efter en viss vindvinkel till styrbord eller babord.

Displayen har en modern ergonomisk design med en stor upplyst LCD display. Passar ihop med övriga instrument på förarpanelen.

ML40plus är en kompakt linjär drivenhet med hydraulisk cylinder, reversibel pump och by-pass ventil i en enhet. Den kommer fylld med olja direkt från fabriken så man behöver inte fylla den med olja eller lufta systemet. Inbyggd övertrycksventil ser till att systemet inte förstörs om rodret går emot en sten t.ex. Det här systemet är designat för enkel installation och minimalt underhåll. Det går att montera bort den elektriska motorn för service utan att det påverkar de hydrauliska delarna. Skulle något hända finns komplett lager av reservdelar, packningar och service verktyg tillgängligt. Passar på alla typer av segelbåtar med rorkult eller vajerstyrd ratt upp till 45 fot eller 14 meter.

Systemet består av fyra delar:
- Autopilot display med elektronik
- Elektroniskt kompass med rategyro
- Roderlägesgivare
- En linjär drivenhet ML40plus

Specifikationer autopilot:

Spänning: 12 Volt
Strömförbrukning: 0,5 A i genomsnitt
Kursnoggrannhet: bättre än 1 grad
Roder respons: inställbart 10 nivåer
Roder känslighet: inställbart 10 nivåer
Max roderutslag: inställbart
Kompass kalibrering: automatiskt
Alarm: vid 45 grader ur kurs
Nav. ingång: NMEA 0183 för GPS-anslutning
Dimensioner: 110 x 110 x 43

Specifikationer drivenhet:

Maximal slaglängd: 200 mm / 8 inches
Maximal kraft: 350 kg
Hard Over Time: 13 sekunder
Max strömförbrukning: 14 A
Strömförbrukning genomsnitt: 4 A
Maximal båtlängd: 14 meter / 45 fot
Spänning: 12 Volt

AP47 Broschyr

AP47/AP47R Manual, Handhavande och installation

Installationsmanual ML40plus

Tittar nu på: Autopilotpaket AP47SM
Tillverkare Info
TMQ
TMQ Hemsida
Andra produkter
Tillverkare
Dela produkten
Dela på Facebook Dela på Twitter
Din varukorg är tom